Nieuwsbrief maandag 28 september 2020
AGENDA voor de komende weken:
Beste ouder(s)/verzorger(s),
Lieve jongens en meisjes,
We zijn weer gestart en het is fijn om te zien dat de kinderen weer met veel zin en plezier naar school komen. We zitten nu in de 5e schoolweek en het lijkt erop dat we de groepen dit schooljaar evenwichtig hebben samengesteld. De eerste 8 schoolweken zijn voor de groepsvorming van belang. In de klas van uw kind maken de kinderen samen met de leerkracht(en) afspraken hoe ze met elkaar om willen gaan. Dit vormt de basis voor de rest van het schooljaar.
Aankondiging vertrek directeur
Met heel veel plezier heb ik samen met de kinderen, de ouders/verzorgers en het team van de Luc Stevensschool in de afgelopen jaren mogen samenwerken. Na bijna 13 jaar directeur van de school te zijn, heb ik besloten dat het tijd wordt om nog een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben erachter gekomen dat ik het leuk vind om aan een school te bouwen – en te verbouwen – en om mensen te binden en te verbinden. Met trots kan ik u zeggen dat de Luc Stevensschool qua onderwijs staat en dat de kwaliteit in orde is. Met andere woorden denk ik dat het tijd is dat iemand anders die mij gaat opvolgen ervoor gaat zorgen dat de kwaliteit van de school behouden wordt.
Met ingang van 1 januari 2021 ga ik werken in de functie van directeur van een school voor voortgezet onderwijs, nl. Praktijkcollege De Dreef in Amsterdam-Zuidoost. Op deze school zitten kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en veel van deze kinderen zijn afkomstig uit het speciaal basisonderwijs. Het is een school waar naast theorievakken met name ook praktijkvakken op het programma staan. Waaronder techniek, visagie, bouwen, koken, kapper, lassen en werken aan auto’s. De doelgroep kinderen sluit aan op het niveau van de kinderen van de Luc Stevensschool. Dat maakt mij nieuwsgierig.
Het College van Bestuur zal samen met het team en de medezeggenschapsraad op zoek gaan naar een collega die mijn functie zal gaan overnemen. De communicatie hieromtrent zal door Thea Meijer en/of Eric van Dorp plaatsvinden.
De komende maanden ga ik extra genieten van de kinderen, de ouders/verzorgers en mijn collega’s die met hart en ziel werken. In coronatijd zal een afscheid er anders uit komen te zien, want we moeten ons blijven houden aan de richtlijnen die zijn afgesproken.
Met vriendelijke groet, Ed van der Hooft, directeur
Op tijd komen
Om de dag goed te starten is het voor ons allemaal van belang dat uw kind op tijd op school is. Wij vragen dan ook om uw medewerking.
Voor iedere keer dat uw kind te laat is, ook al is het vijf minuten, gelden de richtlijnen van de afdeling Leerplicht. Dat betekent dat we voor iedere 5 minuten een uur ongeoorloofd verzuim moeten rekenen. Bij 16 uur ongeoorloofd verzuim in de maand moeten we dit melden aan de afdeling Leerplicht van de Gemeente Utrecht. In de komende weken en maanden gaan we deze richtlijn nauwgezet toepassen. Natuurlijk zien we liever dat uw zoon of dochter op tijd op school is, zodat we met zijn allen op tijd kunnen starten. Te laat komen voor een kind betekent vaak ook een vervelende start van een schooldag. Dit is makkelijk te voorkomen door op tijd op school te zijn.
De Vreedzame School
In de aanhef van deze nieuwsbrief heb ik al geschreven dat we de eerste weken gebruiken om met elkaar afspraken te maken. Hoe willen we het in de klas hebben, hoe lopen we door de school en op welke manier spelen we buiten met elkaar. We maken op school gebruik van de methodiek van de Vreedzame School. In een schooljaar behandelen we 6 blokken. Het eerste blok van dit school-jaar past prima bij de opstartfase, nl. we horen bij elkaar.
In de maand oktober starten we met blok 2 en daar staat het oplossen van conflicten centraal. De precieze titel van dit blok is: We lossen conflicten zelf op! Met ‘we’ bedoel ik dan niet alleen dat dit geldt voor de kinderen. Het geldt ook voor ons als leerkrachten en ouders/verzorgers. Wij vervullen immers een belangrijke rol in de ontwikkeling van de kinderen. Wij zijn voor hen een rolmodel en dat vraagt ook iets van ons om een goed voorbeeld te zijn. Problemen horen erbij, maar we gaan samen op zoek naar het vinden van een oplossing.
Corona
Het coronavirus beheerst ons leven en het zorgt ervoor dat we met zijn allen er samen voor moeten zorgen dat we ons ook aan de richtlijnen blijven houden. Alleen dan kunnen we het onder controle houden. In school betekent het dat we met zijn allen scherp moeten zijn om ons aan de afspraken rondom hygiëne te houden. Dit vraagt voortdurend onze aandacht. De looproutes en de ingangen blijven zoals ze zijn. Wel wil ik u vragen om bij het ophalen van uw kind de nodige afstand, zeker 1,5 meter te bewaren. Van nature zoeken we elkaar op om knus en gezellig even samen een aantal dingen met elkaar te bespreken. Helaas is het bewaren van afstand nog moeilijk, graag hiervoor uw aandacht.
Personeelsleden met verkoudheidsklachten moeten thuisblijven en zich laten testen. Gelukkig krijgen we nu voorrang om te testen en ik hoop dat we binnen 2 werkdagen een uitslag hebben. Het opvangen van een groep levert bij het tekort aan leerkrachten nog steeds problemen op. Dit probleem is hardnekkig en zal op korte termijn nog niet zijn opgelost. Bij afwezigheid van een leerkracht proberen we daar waar het lukt de klas op te vangen. Maar als er meerdere collega’s afwezig zijn dan kan het gebeuren dat we een klas een dag naar huis moeten laten gaan. U krijgt via uw kind een brief mee naar huis, of we bellen u ’s morgensvroeg op met de mededeling dat uw kind thuis moet blijven of we maken gebruik van de app Parro. Dit werkt goed!